A terepen is kint vagyunk…

2021. szeptemberében Fiala Andrea tanárnő útmutatása segítségével végigjártuk Komárom (Komárno) városának azon helyeit, ahol a komposztálható szerves hulladék többsége termelődik, és a lehető legtöbb információt gyűjtöttük be az itteni helyzetről. Ez esetben főleg helyi éttermekre, iskolai étkezdékre és szállodák konyháira gondolunk.

Miután csapatunk két részre osztódott, elsőként a város magyar- és szlovák tannyelvű általános- és középiskoláiban mértük fel a helyzetet, illetve a Selye János Egyetemen is fogadtak bennünket. Az étkezdék igazgatóit és alkalmazottait többek között arról kérdeztük, hogy milyen módon kezelik a komposztálható és újrahasznosítható konyhai hulladékot – nagy örömünkre szolgált, hogy az intézmények többsége már valamilyen szinten foglalkozik ezzel a szituációval, de ahol még nincs kiforrott terv a komposztálható hulladék begyűjtésére, ott nyitottak voltak a felvetéseinkkel kapcsolatban.

Emellett a komáromi városháza környezetvédelmi osztályára is ellátogattunk, ahol egy tartalmas beszélgetés során bemutatták nekünk a városban uralkodó helyzetet, a legutóbbi intézkedéseket, és az azokkal felmerülő problémákat és hiányosságokat. Fontos megemlíteni, hogy a város nemrég helyezte ki a legújabb, barna színű szeméttárolóit, amelyek a komposztálható hulladékra lettek tervezve.

A jövőben egy ismeretterjesztő kampánnyal szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét ezekre a tárolókra, és meg szeretnénk ismertetni a helyes használatukat, amihez támogatókat is keresünk.

Külön köszönetet szeretnénk mondani Andruskó Imre igazgató úrnak és a szülői munkaközösségnek, akik támogatták a projektünket és a weboldal megvalósulását.

A város által kihelyezett, barna színű szeméttárolók.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: